X
تبلیغات
گوناگون - در خواص خربزه

گوناگون

گو نا گون

در خواص خربزه

 

ارزش تغذیه ای خربزه

 

 

خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.

 ایشان می فرمایند : خربزه  ده خاصیت دارد:

1- خوردنی است.

2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

3- میوه است.

4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

7- معده و روده را پاكیزه می كند.

8- سبزی است.

9- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

خواص درمانی خربزه

1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های

سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت

مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث

افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت

ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

13- خربزه به

هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

 

خربزه داراي مقدار زيادي ويتامين A,C و سلولز است. به طوركلي خانواده خربزه شامل انواع گرمك و طالبي نيز مي شود كه البته اين دو نوع كم آب تر از خربزه هستند. و بهترين نوع آنها شيرين ترين و كم تفاله ترين آنهاست به طوري كه به راحتي در دهان آب شوند. طالبي شيرين براي اغلب بيماري ها تجويز و خوردن آن به هضم غذا كمك مي كند و گرمك براي يرقان و يبوست مفيد است.
خواص خربزه ـ رفع كننده يبوست و كمك كننده به هضم غذا، افزاينده ادرار و دفع كننده كم خوني و سنگ مثانه و توليدكننده عرق در بدن.
تقويت كننده مثانه و دفع كننده زخمهاي داخلي براي درمان كك و مك و لكهاي صورت، گوشت خربزه را له كنيد و روي صورت بماليد.
برعكس آنچه كه در ايران مرسوم است و خربزه را با غذا يا بعد از غذا به عنوان دسر مي خورند، بهتر است با فاصله زيادي قبل از غذا آن را خورد.
خوردن خربزه كال در كساني كه معده اي ضعيف دارند ممكن است توليد اسهال كند و خلط را افزايش دهد. اين ميوه براي سينه درد و سرماخوردگي بسيار مضر است و باعث تب هاي صفراوي مي شود. زياد خوردن آن هم توليد گرمي مي كند.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مضر است. افراط در خوردن خربزه توليد ورم روده مي كند.
خواص خربزه از نظر احادیث :
در آن درد و ناراحتی نیست طعام، نوشابه، میوه، گیاه خوشبو ، اشنان ، خوشبو کننده و نان خورشت است.
بر باه می افزاید مثانه را میشوید در روایتی وارد شده خربزه سنگ مثانه را ذوب میکند. خوراکی

کلمات کلیدی مطلب : خربزه (بطیخ) -

خربزه دارای ویتامین ث و ب است و بیماری استسقاء را درمان می‌کند.
رضا حسینی، متخصص تغذیه درگفت وگو با خبرنگار سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز در خصوص خواص درمانی میوه طالبی گفت: طالبی یکی از میوه‌های پرآب و لطیف و خوشمزه است که دارای آب و ویتامین‌های فراوان است. نوع دیگر طالبی را گرمک می‌گویند که کم و بیش خواص طالبی را دارا است. همچنین یکی دیگر از انواع طالبی و گرمک خربزه است که شیرین آن یکی از بهترین میوه‌های تابستانی به شمار می‌رود.
وی درخصوص خواص درمانی آن گفت: این میوه‌ها در درمان سل، سوختگی‌های روی پوست، عطش، کم خونی، بی‌اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه،‌کمبود شیر مادران ،‌خشکی پوست، نفخ و غیره مفید است.
وی ادامه داد:‌خربزه دارای ویتامین‌های ث و ب است و بیماری استسقاء را درمان می‌‌کند‍. گوشت طالبی را اگر روی سوختگی‌های سبک و سطحی و ورم پوست بگذارید آن را تسکین داده و شفا می‌بخشد.
همچنین خربزه چون دارای قند است عمل مفیدی را در اشخاصی که مبتلا به سمل ریوی و یا کم خونی‌های مختلف هستند انجام می‌دهد و ویتامین A سلول‌های بدن را ترمیم و تجدید کرده و یکی از عوامل تجدید جوانی می‌شود. خربزه و طالبی سرشار از آب است و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و موثر هستند.
وی ادامه داد: ارزش غذایی طالبی، گرمک و حتی خربزه خیلی زیاد نیست اما خنک‌، اشتها آور، ملین، ‌ادرار آور و موجب طراوت پوست می‌شود. همچنین تخم خربزه دارای اثر ضد کرم روده است اما نباید آن را زیاد مصرف کرد.

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه نهم تیر 1389ساعت 17:35  توسط امیر رضا کریم زاده  |